Bij Arteveldehogeschool kan je negenduust procent jezelf zijn, ontdek je jouw talenten en geef je je doelen vorm. In onderstaand overzicht presenteren we een selectie van de mediaopleidingen die Arteveldehogeschool aanbiedt in 2024 - 2025.
Infodagen
Tijdens de infodagen krijg je de kans om de opleiding(en) waarin je geïnteresseerd bent en de campus van dichtbij te leren kennen. Een praatje slaan met docenten en studenten, een rondleiding volgen of een cursus inkijken.
Data:
- Zaterdag 9 maart 2024 (10.00 tot 17.00u.)
- Zaterdag 20 april 2024 (10.00 tot 17.00u.)
- Zaterdag 29 juni 2024 (10.00 tot 17.00u.)
- Woensdag 4 september 2024 (15.00 tot 20.00u.)
Opleidingen
Cross Media Design
Cross Media Design is een keuzetraject van de bachelor Grafische en Digitale Media.
Start je in het keuzetraject Cross Media Design? Dan leer je sterke ideeën omzetten in opvallende visuals. Je geeft vorm aan logo’s, posters en magazines en verdiept je in visual branding. Je bouwt prototypes voor apps en websites en test die met eindgebruikers.
Print Media Technology
Print Media Technology is een keuzetraject van de bachelor Grafische en Digitale Media.
Creëer een physical experience die blijft hangen! In Print Media Technology word jij de creatieve bedenker en maker van large format visuals, interactieve displays, knappe verpakkingen, gepersonaliseerde flyers, 3D-print mini-me’s, merchandise kledij, mixed experience concertpodia, levensechte murals, luxueuze booklets en veel meer.
Interactive Media Development
Interactive Media Development is een keuzetraject van de bachelor Grafische en Digitale Media.
In Interactive Media Development krijg je de skillset om oplossingen te bedenken, interactieve toepassingen te ontwerpen en creatieve digitale producten te ontwikkelen.
Audiovisual Design
Audiovisual Design is een keuzetraject van de bachelor Grafische en Digitale Media.
Audio-visual designers create attention, not just content. Je maakt krachtige audiovisuele content die professioneel, shareable, fun, meeslepend en verrassend oogt. Je video’s en animaties prijken op uiteenlopende kanalen, van sociale media tot videoblogs. Als allrounder werk je voor uiteenlopende doelgroepen, van het brede publiek tot bedrijven.
Journalistiek
Ben je steeds op de hoogte van het laatste nieuws en ben je geboeid door alles wat met media te maken heeft? Heb je zin om in een crossmediale werkomgeving ondergedompeld te worden waar je zowel teksten leert schrijven als met audio en video leert werken? Dan is onze Bachelor Journalistiek weggelegd voor jou.
Bachelor International Journalism
In de Bachelor International Journalism duik je in de internationale mediasector. Je maakt crossmediale reportages, nieuwsberichten en andere journalistieke verhalen over internationale thema’s, voor een internationaal publiek. Intussen leer je alle professionele en technische skills om je stukken tot een goed einde te brengen. In een deel van de vakken werk je samen met studenten International Communication Management en International Graphic and Digital Media in interdisciplinaire teams, zoals het er ook in de sector aan toegaat.
International Graphic and Digital Media (Engelstalige bachelor)
In de Engelstalige Bachelor International Graphic and Digital Media leer je alles over visual branding. Je kiest huisstijlkleuren en creëert logo’s, typografie, beelden, video’s, apps en andere marketingmiddelen die in lijn liggen met de merkidentiteit van een organisatie. Ondertussen maak je kennis met de internationale studenten in je klas.
Digitale Vormgeving (graduaat)
Tijdens het Graduaat Digitale Vormgeving leer je digitale producten zoals apps en websites vormgeven en ontwerpen, maar ook on- en offline communicatie vormgeven. Je combineert creatief talent met een gezonde interesse in digitale technologie. Je leert ook hoe digital agencies werken en wat jouw rol hierbinnen zal zijn. Na deze opleiding kan je aan de slag als Digital Designer, Digital Product Designer, UI Designer, UX Designer, Web Designer, Graphic Designer, Coder of CMS Themer.
Het graduaat is een unieke samenwerking tussen Arteveldehogeschool en LUCA School of Arts.
Digital Content Creation (postgraduaat)
Ben je klaar om de wereld van digital storytelling en content creation in te duiken tijdens onze praktijkgerichte opleiding Digital Content Creation? Van video’s en foto’s maken tot content genereren met AI en copywriting voor sociale media en webpagina’s. Op één semester tijd maak je kennis met een breed scala aan mogelijkheden om digitale content te creëren. Verder volg je workshops content- en social media marketing waarin je ontdekt hoe je met welke content kan uitpakken op social media platforms als Facebook, Pinterest, TikTok, Instagram en YouTube. Na dit postgraduaat kan je aan de slag als digital content creator, social media expert of digital creative.
Podcasting (postgraduaat)
Wil je de wereld van podcasting verkennen en je verdiepen in audio storytelling? Na deze opleiding kan je zelf podcasts bedenken, opnemen, monteren en in de markt zetten. Of het nu om branded podcasts gaat, een non-fictiereeks of een studiopodcast over een specifiek thema.
Bijscholing
Arteveldehogeschool biedt ook korte lessenreeksen, bootcamps en bijscholingen in contentcreatie aan met een aanbod dat elk semester wordt geüpdatet.
In april en mei 2024 kan je bijvoorbeeld een bootcamp rond Photoshop en Premiere Pro en een lessenreeks over Audiomontage Reaper.fm volgen op de campus.
Het volledige aanbod in bijscholing vind je hier.
Toelatingsvoorwaarden
Voor de opleidingen hierboven opgelijst is geen toelatingsproef vereist. Wel zijn binnen Arteveldehogeschool onderstaande voorwaarden van toepassing bij inschrijving.
Nederlandstalige bacheloropleiding
- Geldig diploma secundair onderwijs of graduaat
- Voldoen aan de Nederlandse taalvoorwaarde
Engelstalige bacheloropleiding
- Een bewijs is nodig dat je minstens een B2 niveau Engels hebt behaald. Je kunt je inschrijven voor een gratis taalscreening georganiseerd door het AHS Talencentrum. Meer info vind je hier.
Nederlandstalige graduaatopleiding
- Geldig getuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs nodig dat minstens 3 jaar geleden behaald is
- Geldig diploma secundair onderwijs (of hiermee gelijkgesteld getuigschrift)
- Voldoen aan de Nederlandse taalvoorwaarde.
Nederlandstalige bachelor-na-bacheloropleiding
- Geldig bachelor- of masterdiploma. Zie de specifieke diplomavoorwaarden op de opleidingspagina.
- Voldoen aan de Nederlandse taalvoorwaarde.